Палачинкова торта с шоколадов крем и ягоди

11/07/2016
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаДарт Вейдър3141037
"С тази невероятно вкусна палачинкова торта с шоколад и ягоди искаме да сложим официален край на всякакви диети и да обявим война на салатите "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 274
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват хубаво със захарта и към тях се прибавя брашното и накрая - прясното мляко. Разбива се хубаво до получаването на еднородна смес. Готовата смес се слага на котлона да заври при непрекъснато бъркане, за да не се захване кремът.

След като се сгъсти кремът, се отстранява от котлона и се добавят желатинът и ванилията. Разбърква се хубаво, за да се разтвори желатинът и се оставя да се охлади кремът. Шоколадът се разтопява на водна баня и се добавя към крема.

Докато се охлаждаща кремът, се разбива сметаната на гъст сняг и към вече добре охладения крем се добавя и сметаната. Готовият крем се прибира в хладилника, за да се сгъсти. Аз бързах и го сложих във фризера за по-бързо.

Палачинките предполагам ги знаете как се правят и за това не написах как се правят. След като указаните продукти се смесят, трябва да се получи тесто с гъстотата на боза.

Когато кремът вече е добре охладен и се е сгъстил, се пристъпва към сглобяването на тортата. Редим палачинка, крем, ягоди. След като е готова тортата, се прибира в хладилник за 12 часа. По желание можем да украсим с още плодове и шоколад.

С благодарности към Гена Александрова от Берлин!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Данка Янкова
Данка Янкова
15.07.2016 13:55
Много ми хареса тортата,непременно ще пробвам тази рецепта.
1
0
Ирена
Ирена
12.07.2016 08:59
Леле, който я приготви, да вика - аз съм готова да изям поне две парчета :)
1
0
цветослава киркова
Тортата изглежда неустоимо, досега винаги съм приготвяла млечния крем по друг начин, трябва да пробвам и така, най-вероятно има разлика заради разбиването на жълтъците.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв