Пиле Джалфрези

11/07/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 217
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчета със страна 2-3 сантиметра. Лукът, чесънът и чушките нарязваме на ситно.

Загряваме половината олио и в него запържваме месото до побеляване. Изваждаме месото от тигана и доливаме останалото олио.

Запържваме лука и чесъна до прозрачност. Добавяме чушките и пържим в продължение на 4 минути при непрекъснато бъркане.

Добавяме подправките и разбъркваме. Прибавяме доматите, нарязани на кубчета, заедно със соса от консервата и около 120 мл вода.

Разбъркваме и задушаваме под капак около 7 минути на среден огън.

Добавяме пилешкото месо и задушаваме още 7 минути. Сваляме ястието от котлона, оставяме да почине около 10 минути и сервираме с ориз с куркума.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар