Бърз хляб без втасване и месене

11/07/2016
Лилия Цачева/Lipodve
отЛилия Цачева/LipodveЧирак86481561
"Мечтата на всяка домакиня "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 259
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пускаме фурната да загрява на 200°С и приготвяме тавичка с хартия за печене.

Смесваме киселото мляко със содата и солта да шупнат. Всички останали съставки слагаме в дълбок съд.

Изсипваме киселото мляко при тях и разбъркваме за кратко с дървена лъжица или докато се получат едри топчета влажно тесто.

Тестото оформяме на топка и слагаме в тавичката, ако е много лепкаво, слагаме още мъничко брашно, така че да може да се оформи, и слагаме да се пече във фурната. Печем около 35 минути или до златисто-кафяво.

Изваждаме и слагаме върху решетка да изстива.

Може да се реже, щом изстине.

**Аз сложих ръжено, пшенично, ленено и брашно от нахут. Разбира се може да сложите изцяло само бяло брашно например, както и да варирате с количествата - което ви харесва повече от него сложете най-много, а може да добавите и други видове брашнаподобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
последния продукт захар ли е 1- 2 щипки че нещо не разбирам ,хляба е чудесен
1
0
Лилия Цачева/Lipodve
Не, това е подправка, името и е "заатар".
Има много хубав аромат и всъщност представлява смес от риган или мащерка, сумак, сол, майорана, запечен сусам и мисля, че има и кимион, който аз попринцип не обичам, но в тази комбинация се усеща съвсем леко и ненатрапчиво.
Незнам в какво съотнощение са всичките подправки, но не е проблем да се приготви и вкъщи според собствения вкус.
Иначе благодаря, хлебчето наистина стана много хубаво, а пък най-хубавото е, че става бързо.
Поздрави! (:
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв