Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Домашна вита баница с мая

Домашна вита баница с мая

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Домашна вита баница с мая2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
"Казват, че тайната на успешния брак е това поне един от партньорите да знае как се приготвя вита баница с мая. Почти сме сигурни, че са прави"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 250 мл. хладка
  • мая - 20 г
  • сода - 1 щипка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • масло - 30 г краве
  • сирене - 300 г бяло саламурено, за плънката
  • яйца - 3 броя
  • масло - краве, за намазване и за плънката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята във водата. Направете кладенче в пресятото брашно сипете маята, разтворената в оцета сода, киселото мляко, солта и маслото. Замесете хомогенно тесто и го разделете на 5 топки. Покрийте ги с кърпа и оставете да си починат за 20 минути.

Всяка топка трябва да разточите на възможно най-тънка кора. Отгоре разпределете от плънката (смесените заедно яйца и сирене) и няколко бучки масло.

Така приготвената кора се навива на руло и се нарежда в намаслена тава. Около нея се подреждат останалите. Завитата баница трябва да си почине за още 10-15 минути.

Намажете домашната вита баничка с малко мазнина и я сложете да се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса. Щом баницата е изпечена я извадете от печката, намажете я с отгоре с масло и я покрийте с кърпа, за да се запари леко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
42
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

оле,оле,оле
оле,оле,оле
20 грама суха мая или от
другата
08.06.2014 08:19
6
Дора
Дора
Като добавя 1 ч.ч кисело мляко към яйцата и сиренето за плънката баницата става страхотна.
10.04.2012 23:52
3