Паниран лук

Паниран лук
Снимка: Илияна Димова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Лято, паниран лук и чаша студена бира - най-вероятно се намираме в Рая"

Необходими Продукти

  • лук - 2 бр. средни глави
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • къри - на вкус
  • брашно - пшеничено
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука от люспите и нарязваме на кръгчета. Внимателно отделяме на слоеве.

Получените лучени кръгчета слагаме в голяма цедка или гевгир и обливаме със студена вода. Оставяме леко да се отцедят и приготвяме панировката.

Разбиваме яйцето с прясното мляко. Прибавяме сол на вкус черен пипер, къри и бакпулвер и брашно да се получи кашичка.

Лучените кръгчета овалваме първо в брашно и после в приготвената кашичка за паниране.

Изпържваме в олио до златисто. Изваждаме върху скаричка да се отдели мазнината.

Поднасяме със сос по вкус или като гарнитура към основни ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Veska
Veska
от кога се точа да направя тези лучени кръгчета, и все не остава време за тях. Но и техния ред ще дойде!
01.08.2016 17:30
2
Mariane
Mariane
Даам, как ги измислят тези мезета за бира, направо не знам :) Страхотно са се получили :)
22.07.2016 10:12
4
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
страхотно мезе за бира ,трябва да опитам и аз тези кръгчета от лук :))
19.07.2016 05:51
2