Царевичен земел с извара и чесън

20/07/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо250
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете маята, захарта и прясното мляко, оставете докато се появят балончета.

В съд, в който ще месите, сложете яйцата, изварата, олиото, нарязания чесън и семената сусам. Разбъркайте докато се смесят добре всички съставки.Добавете шупналата мая и отново разбъркайте.

Сипете царевичното брашно и започнете да месите, добавете солта и преценете колко бяло брашно да добавите, ако е нужно повече от 150 г добавете докато замесите меко тесто. Покрийте купата и оставете тестото докато втаса.

След като тесто е втасало размесете и оформете земелите като на снимката. Поръсете с овесените ядки и оставете отново да втасат. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса докато придобият златист цвят.

Приятно готвене!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар