Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба пъстърва с вкусен сос

Риба пъстърва с вкусен сос

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Риба пъстърва с вкусен сос
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Джемиле ни изненадва приятно с тази рецепта за риба пъстърва с вкусен сос, който е идеална за скъпи гости, които искате да нагостите вкусно-вкусно"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 3 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • За соса
  • лимонов сок - от 1/2 бр.
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибите се почистват, измиват се добре и се оставят да се изцедят. В сока от половин лимон се рендосва чесънът.

След това се добавя сол, мащерка и накрая зехтин. Разбъркват се добре. С помощта на четка с приготвения сос се намазва вътрешната страна на пъстървите.

Лимонът и лукът се нарязват на полумесец и се слагат вътре в рибите. Нареждат се в тава и с останалия сос се заливат рибите отгоре. Увива се тавата с алуминиево фолио.

Рибата се пече във фурна на 200 градуса за 45 минути, след което фолиото се маха и се пече още 15 минути.

Рибата пъстърва с вкусен сос е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: