Готвени тиквички с патладжан, моркови и лук

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435247
22/07/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 924
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим тиквичката, лука, морковите и патладжана. Тиквичката нарязваме на кубчета, лука наситняваме, морковите режем на тънки колелца, а патладжана на кубчета.

Нарязания патладжан посоляваме хубаво и заливаме с вода да престои 5-10 минути, за да отдели горчивия сок. В 4 супени лъжици олио и малко вода слагаме да се задушат лукът и скълцан чесън.

Прибавяме морковите, тиквичката и отцедения от водата патладжан. Като изври течността ръсваме черен пипер, сол, червен пипер и брашно.

Наливаме вода три чаени чаши, прибавяме нарязаните пресен копър и чубрица и варим ястието до готовност. При сервиране подкисляваме с оцет.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар