Прясно сготвено зеле

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
23/11/2011
"Точно, кратко, ясто и вкусно - прясно зеле - любимата гозба от край време, та чак до днес"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 482
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • зеле - 1 зелка
  • олио - към 100 мл
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • карамфил - няколко зърна
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте зелето и загрейте мазнина в голяма тенджера. Сложете зелето да се запържи и го разбъркайте.

Похлупете и го задушете за 10-15 минути, като от време на време обърквате. Щом обемът ми намалее, добавете подправките и добре объркайте.

След 2 минути махнете от котлона. Може да го консумирате и така или да го запечете за кратко във фурна с малко топла вода в тавата.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Албена Асенова
Аз добавям на върха на лъжицата лимонена киселина за да не сладнее много.
0
1
Ivo
Ivo
22.02.2012 15:45
При готвенето на зеле е добре да се добавя ким на зърна. Намалява образуването на газове.
1
1