Прясно сготвено зеле

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
23/11/2011
"Точно, кратко, ясто и вкусно - прясно зеле - любимата гозба от край време, та чак до днес"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 940
  • Преглеждания за месеца382
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • зеле - 1 зелка
  • олио - към 100 мл
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • карамфил - няколко зърна
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте зелето и загрейте мазнина в голяма тенджера. Сложете зелето да се запържи и го разбъркайте.

Похлупете и го задушете за 10-15 минути, като от време на време обърквате. Щом обемът ми намалее, добавете подправките и добре объркайте.

След 2 минути махнете от котлона. Може да го консумирате и така или да го запечете за кратко във фурна с малко топла вода в тавата.

Нож за зеле с дървена дръжка-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Нож за зеле с дървена дръжка
2.30 лв.
1.77 лв.
Виж ››

Независимо дали обичате зелето на салата или гозба, пак ще трябва да го нарежете. Това е по-лесно отвсякога със специалния нож за зеле. Има удобна дървена дръжка и може да се ползва като белачка за плодове и зеленчуци.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Албена Асенова
Аз добавям на върха на лъжицата лимонена киселина за да не сладнее много.
0
1
Ivo
Ivo
22.02.2012 15:45
При готвенето на зеле е добре да се добавя ким на зърна. Намалява образуването на газове.
1
1