Спанак в омлети

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
29/07/2016
"Лек обяд с вкус и аромат на пролет - не пропускайте да опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо879
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Омлет

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме хубаво спанака. Нарязваме и слагаме да се задушава в масло, с малко вода и прясно мляко. Подправяме с черен пипер и сол. Отделяме жълтъците от белтъците на пет яйца.

Разбиваме жълтъците и 3 супени лъжици настърган кашкавал, 1 каф.чашка прясно мляко. Посоляваме и прибавяме брашно и разбити на сняг белтъци. От яйчената смес правим омлети в тиган намазан с масло.

Готовите омлети пълним със спаначната плънка, сгъваме на две. Поръсваме с кашкавал и леко запичаме, колкото да се разтопи кашкавалът. Поднасяме поръсени с нарязан пресен магданоз.

Алуминиев тиган с керамично покритие 26 см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с керамично покритие 26 см.
18.50 лв.
Виж ››

Кухненските съдове с керамично покритие са любими на всяка домакиня, ето защо в кухнята има поне един тиган с такова. Алуминиевият тиган с керамично покритие дава възможност за здравословно готвене с по-малко мазнина, запазва вкуса и аромата на храната, има незалепващо покритие и се предлага в сладък зелен цвят. Все причини да го обикнете от пръв поглед.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Величка Щърбанова
Хареса ми, защото обичам спанак и е аламинут. Не съм използвала брашно ( според мен е излишно) и вместо кашкавал гарнирах с малко кашкавалена извара. Стремя се да избегна излишните калории... ;)
1
0
Илияна Димова
Благодаря за идеите ! Радвам се , че ти е харесала рецептата !
0
0