Начин на приготвяне
Маята се поставя в леко затопленото мляко. Към нея се прибавят захарта и яйцата и се разбърква. Добавят се портокалова кора и ванилия. Накрая се сипва маслото или олиото. Добавя се брашното и се омесва меко и еластично тесто. Оставя се на топло да втаса.
Ябълките се режат на половинки, без да се белят, и се почистват от семките. Поставят се в тава с алуминиево фолио, поръсват се със захарта и се изпичат, докато омекнат и се карамелизира захарта. Оставят се да изстинат.
Тестото се разточва на правоъгълна кора, като от двете страни се режат ленти, а в средата ябълките се поставят върху тестото, а над тях - ядките и сушените плодове, по желание и настърганата лимонова кора.
Лентите се кръстосват върху плънката и се оформя рулото.
Прехвърля се в тава с хартия, намазва се с яйце и се оставя отново да втаса 15-20 мин. След това се пече на 180 градуса с вентилатор.