Ашуре с карамелизирани круши

12/08/2016
"Знаете ли, че ашурето е бил любимият десерт на Ной? Обзалагаме се, че го е похапвал в този вариант, с карамелизирани круши "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 128
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • жито - 200 г
  • нишесте - 1 пакет
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • круши - 2 бр.
  • захар - за карамелизиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре житото и го накиснете за около час в студена вода. Изплакнете го обилно и го сварете в подходяща тенджера, като го покриете с вода и внимавате да не кипне. Житото е готово, когато зрънцата се разпукнат.

Разтворете нишестето в малко студена вода /да се получи кашичка/. Сложете около 2 ч.ч. вода да заври. Добавете и захарта. След като водата заври, прибавете нишестето при непрекъснато бъркане докато крема се сгъсти. Прибавете свареното жито към крема и разбъркайте.

Обелете и нарежете крушите на парченца. Сложете ги в подходящ съд и добавете захарта. Загрейте на котлона, докато се карамелизират.

В подходящи чинийки оформете топки от ашурето /постигнах го лесно, като предварително насипах в пластмасови чашки за еднократна употреба/ и гарнирайте с карамелизирани круши.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар