Родопски пареник

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
871
58
14878
17/08/2016
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 927
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обелените картофи на кубчета, сложете ги подсолената вода да се сварят до омекване. Махнете ги от котлона и равномерно изсипете върху тях двата вида брашно.

С помощта на точилка направете дупки в сместа и върнете на огъня. След около 20-тина минути махнете пареника от котлона и бъркайте с точилката до получаване на хомогенна смес.

Качамакът се сервира по много интересен начин – дървена лъжица се топва в разтопено масло и се загребва от качакама, след това се изсипва в чиния. Натопете отново лъжицата в масло и натиснете по качамака, за да се образуват вдлъбнатинки.

Загрейте масло на котлона изсипете червения пипер. Махнете от огъня и сипете върху пареника. Поръсете със сирене. Източник: my candy kitchen.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар