Туршия Сопотските 100 чушки

19/08/2016
"За тази туршия трябва да изберете най-хубавите, сочни и здрави 100 чушки, останалото е лесно!"
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 968
  • Преглеждания за месеца236
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чушки - 100 бр. месести, червени
  • олио - 1 ч.ч.
  • оцет - 2/3 ч.ч. оцет
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Буркани

Начин на приготвяне

Направете марината, като сложите в подходящ съд олиото, оцета, захарта и солта да заврат. Готовата марина охладете.

Почистете чушките от семенната част, изпечете ги /задушете ги, за да се обелят по-лесно/ и ги обелете.

Полейте чушките с марината и ги оставете за 1-2 часа, за да си поемат от течността.

Напълнете бурканите, като внимавате да не ги препълните, долейте от течността и ги запечатайте добре с капачки.

Заварете 10 минути.

Охладете бурканите и ги приберете на хладно и тъмно.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар