Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновани корнишони с копър

Мариновани корнишони с копър

Мариновани корнишони с копър3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"Хрупкави краставички с копър ,идеално мезе за зимата !"

Необходими Продукти

  • корнишони - 10 кг
  • сол
  • захар
  • оцет - 2 бутилки
  • копър - 2 връзка
  • черен пипер - зърна
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се корнишоните със студена вода. В буркани от 800 г се сипва оцет до долната чертичка. Добавям 1 равна с. л. морска сол, 1 с л захар, 4-5 зърна черен пипер, 2 -3 зърна бахар.

Пълним бурканите с краставички, като между тях се поставят клонки копър. Сипва се вода до горния ръб.

Затварят се с капачки и стерилизирам за 5 минути докато сменят цвета си, за да останат хрупкави.

Оставят се да изстинат във водата където са се варили. Охладени се изваждат с хлътнали капачки и се съхраняват на тъмно и хладно място.

Идеално мезе за зимата!

Маринованите корнишони с копър са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#194947
Потребител#194947
Аз слагам синапено семе, за да станат хрупкави.
17.07.2017 11:53
7
Мария Симова
Мария Симова
Чудесни стават, Виле :) по тази рецепта ги правя от много години, единственото което е в повече при мен е 1 бр. дафинов лист а захарта ми е 1 ч.л. а варенето въобще не ги държа в врялата вода след 5-тата минута ги изваждам от нея. Толкова вкусни и хрупкави стават !!!
09.07.2017 13:07
11
1