gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лютеница на фурна Аромата на есента

Лютеница на фурна Аромата на есента

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3682k8202k5
28/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
10
"Събрала в себе си цялото слънце и сокове на лятото, багрите и аромата на есента. Всичко това e в тази неустоима лютеница!"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 кг
  • домати - 2.500 кг
  • моркови - 800 г
  • лук - 4 глави
  • чесън - 10 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • олио - 300 мл
  • оцет - 130 мл
  • сол - 3 с.л.
  • захар - 10 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво зеленчуците. Почистваме чушките от дръжките и семето и ги нарязваме на парчета. Доматите и морковите също нарязваме на парчета.

Обелваме лука и чесъна и тях режем на парчета.

Слагаме всичко заедно в дълбока тава и печем в загрята фурна на 200 градуса, докато съдържанието не се изпари почти на половината.

Изваждаме от фурната и прибавяме нарязан магданоз и скилидките чесън, след което пасираме, така че да получим хубава гладка смес.

След това прибавяме черния пипер, олиото, оцета, солта и захарта и разбъркваме много хубаво.

Готовата лютеница пълним в буркани и затваряме здраво с капачки, след което я стерилизираме за 10 минути.

Изваждаме бурканите и ги обръщаме върху капачките за 15 минути.

Когато опитате тази лютеница, ще останете очаровани от нейния чудесния вкус и несравним аромат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: