Зеленчукова пилешка супа

VeselinaVeselina
Готвач
263
56
259
3
31/08/2016
"Богата и плътна зеленчукова пилешка супа, която не само ще ви засити, но ще ви помогне да преборите и някоя лека настинка!"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 768
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата44
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 400 г бяло
  • пиперки - 1/2 бр. зелена + 1/2 бр. червена
  • картофи - 2 броя
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 брой
  • фиде - 30 г
  • домати - ½ бр.
  • магданоз - 1/3 връзка
  • целина - 3 ч.л. нарязана на ситно от глава
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • HOSSO - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото месо. Нарязваме го на парчета. Използваме бяло месо. В тенджера слагате 3 литра вода. Слагаме във водата месото. Подправяме с щипка сол. По време на варенето на пилешкото месо махаме образувалата се пяна с решетъчна лъжица.

След като се свари пилешкото месо, го вадим и го слагаме в съд. Накъсваме месото на малки парченца. Бульона, който се е образувал, го прецеждаме с помощта на голяма цедка в чиста тенджера, достатъчна голяма, защото в нея ще готвим супата.

Слагаме тенджерата на котлона. В бульона слагаме 2 с.л олио.

Измиваме всички зеленчуци. Белим кората на домата. Нужен ни е ½ . Нарязваме го на ситно. Остъргваме моркова и го режем на кубченца. Картофите ги обелим, измиваме и режем но по-големи кубчета. Пиперките също ги режим на малки кубченца. Лука го почистваме и нарязваме на ситно.

Първо, към бульона слагаме лука и морковите, целината. Оставяме да ври супата. Подправяме с малко сол, защото бульонът бе подправен със сол при варенето на месото.

Слагаме и малко черен пипер на вкус. След 7-8 мин слагаме и другите зеленчуци. Преди готовност на супата слагаме и фидето. Най-накрая прибавяме свареното и накъсано месо.

Варим до пълна готовност. Нарязваме 1/3 от връзка пресен магданоз. В края слагаме и магданоза. По желание можем да направим застройка от яйце и кисело мляко. Сервираме пилешката супа гореща в купички.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
del_toro
del_toro
25.09.2016 17:47
Браво! Много вкусна супа стана... Страхотна рецепта!!!
0
0