Начин на приготвяне
Смесваме всички продукти освен маята и брашното, като от млякото оставим 1/2 чаша.
Заделеното мляко затопляме малко и в него разтваряме маята, след което прибавяме към останалата смес.
Към сместа започваме да добавяме брашното, до получаване на средно меко тесто, което не лепне. При нужда добавяме повече брашно.
Тестото оставяме да почине за около 1 час на топло (покрита с фолио), след което разделяме на малки топчици и разточваме всяка като в основата на всяка слагаме по 1 лъжичка от шипковия мармалад и навиваме за да се получи кифличка.
Готовите кифлички нареждаме в намазнена тавичка и оставяме за още 1 час да починат на топло, след това разбиваме жълтък, намазваме всяка кифличка с него и поръсваме със захар.
Печем козуначените кифлички на 220 градуса до готовност (до кафеникава коричка).
Коментари