Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Сачове»Домашен зеленчуков сач

Домашен зеленчуков сач

Домашен зеленчуков сач
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ароматно зеленчуково вълшебство, приготвено в сач - хем лека вечеря, хем вкусна гарнитура за пържоли!"

Необходими Продукти

  • печурки - 7 - 8 бр. средно големи
  • лук - 2 - 3 глави стар
  • печени чушки - 3 бр. червени
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • кисели краставички - 2 малки
  • кашкавал - 100 г
  • люти чушки - 2 бр.
  • магданоз
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме печурките на филийки, лука - на едри парчета, патладжана и тиквичката - на дребни кубчета, които се осоляват, да им излезе излишната вода.

Чушките печем и обелваме, тях може да ги добавим съвсем накрая цели.

Всички нарязани продукти запържваме с повече олио в дълбок тиган и прехвърляме в загрят сач, като добавяме печените чушки, домат и краставичките.

Отгоре посипваме със кашкавал и магданоз. Добавяме и лютите чушки, лимон и морков.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
30
21
10
Дай твоята оценка: