Вкусни и лесни мариновани чушки и камби

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1511
1415
1545
5
04/09/2016
"Отворихме килера и попаднахме на любимите ни бабини чушки. Записахме и рецептата, за да я имате винаги под ръка!"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 430
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • камби - 4 - 5 кг или червени чушки
  • вода - 8 ч.ч.
  • оцет - 4 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • бахар
  • черен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изчистваме камбите и чушките от семената. Нарязваме ги на едри парчета.

Пълним ги плътно в буркани.

От водата и всички останали продукти завираме маринатата на котлона, докато се стопи захарта и солта.

Пълнят се около 7 компотени буркана.

Заливаме с маринатата, запечатваме и обръщаме надолу.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар