Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с чушки и домати

Омлет с чушки и домати

Омлет с чушки и домати
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Свеж и вкусен здравословен обяд, който ще приготвите буквално за минути!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 50 мл
  • сирене - 30 г
  • сол - щипка
  • магданоз
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1/2
  • домат - 1 бр. настърган
  • олио - 6 с.л.
  • чесън - 1 бр. скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се половината част от олиото в тиганче и се задушват ситно нарязан лук, нарязана чушка и скилидка чесън. Щом се позапържат, се прибавя настърганият домат поръсваме с щипка сол черен пипер и нарязан магданоз. Разбърква се на слаб огън с дървена лъжица, да не загори, докато изври течността и плънката се сгъсти.

Сипва се в чиния.

В купа се разбиват яйцата, добавяме натрошено сирене, прясно мляко, сол и черен пипер.

В тигана се загрява останалата част от олиото. Сипват се разбитите яйца и на тих огън се пържи омлетът, като от време на време се разбутва отгоре с вилица, да не остане сурово.

Когато яйцата стегнат, е готово, и се сваля от котлона.

В средата се сипва зеленчуковата плънка и поднасяме с нарязан магданоз и листа пресен босилек.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка: