Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Печени мариновани камби с моркови

Печени мариновани камби с моркови

Печени мариновани камби с моркови5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Апетитно сладко-кисели печени камби за зимата!"

Необходими Продукти

  • червени камби - 25 - 30 камби (средно големи)
  • моркови - 1 кг
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 - 2 глави
  • съставки за 1 камба
  • сол - 1/4 ч.л
  • олио - 1 с.л
  • оцет - 1 ч.л
  • захар - 1/2 ч.л (може и мед 1 ч.л)
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изчистваме камбите от семето и дръжката.

Във всяка слагаме от изброените съставки: сол, захар, олио и оцет.

Нарязваме морковите на парченца, както и чесъна, магданоза - на по едро, и объркваме заедно.

Пълним камбите и редим в тава, печем във фурната до леко запичане (по-твърди са по-вкусни).

Горещи ги слагаме една върху друга в буркани. Запечатваме и обръщаме с капачката на долу.

Не е нужна стерилизация. Не се пълнят с нищо, защото си пускат собствен сос.

Печените мариновани камби с моркови са готови.

В сезона на туршиите, опитай непременно и рецептите ни за парени камби, печени камби на фурна или тези камби в буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
С кервиз/целина стават много по добри...поне за мен и моите хора. Един аспирин на дъното на буркана и също обръщам, запазват се поне 3,4 месеца
07.10.2022 18:49
2
1
Биляна Владова
Биляна Владова
Това е една от малкото видове туршии които се приготвят в моето семейство. Единствената разлика е, че аз не използвам магданоз, а целина. Също става страхотно.
08.09.2018 18:20
4
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Благодаря за коментара и на нашето семейство много ни допадат и всяка година си правим оттях. А за продуктите всеки може да си сложи каквото поиска зеле, карфиол и други.
20.09.2016 14:52
9
1
Дани
Дани
О, да! Стават супер. Подходящи са и за бърза консумация. Например едно от бурканчетата може да не се запечата и след като изстине да се прибере в хладилника и да се хапне още на другия ден. В смисъл това бурканче дори не е задължително да се обръща защото при плътното нареждане на камбичките соса така или иначе напълва буркана. Разбира се всеки може да прави различни интерпретации, стига да се спазват осн. правила за сол и оцет, даже аз лично захар слагам по-малко количество от солта. Слагам ситно нарязано зеле или дребно накъсани розички карфиол и целина, не ползвам магданоз. Но както казах на кой както му харесва. Рецептата е страхотна!
20.09.2016 14:49
11
2