Начин на приготвяне
Царевичния грис първо трябва да се свари. За целта един литър вода се слага в по- голяма тенджера да заври. След като водата заври, се прибавя към нея една супена лъжица сол /може и повече, лично на мен ми беше безсолно/.
Прибавя се и предварително подготвената една чаена чаша царевичен грис. Бърка се непрекъснато. Царевичният грис трябва да поври на бавен огън, за около три - четири минути. Трябва да се сгъсти и се маха от котлона.
Кравето масло се разтапя в тиган. След като се разтопи, се добавя и червеният пипер. Бърка се съвсем малко, за да не прегори, и се маха от котлона.
След това в купа се слага част от свареният царевичен грис, отгоре се натрошва малко сирене и се поръсва със маслото с червения пипер. Отгоре се слага останалата част от царевичния грис.
Натрошава се останалото сирене и се добавя останалото масло с червен пипер.
Качамакът се поднася топъл.
Коментари