Хлебчета със семена

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
2k
975
1k
2
19/09/2016
"Пухкави хлебчета със сметана, които ще ви накарат да забравите за всякакъв готов хляб Завинаги!"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо343
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа чукваме яйцата (отделяме 1 жълтък за намазване) и ги разбиваме със солта, след това прибавяме водата, маята, олиото и оцета и хубаво разбъркваме да се разтвори напълно маята.

Към получената смес прибавяме лененото и маковото семе и черния кимион, отново разбъркваме и постепенно добавяме брашно до получаването на меко и леко лепкаво тесто. Оставяме тестото да втаса за около 30 мин., след което го оформяме на малки топчета, които нареждаме в суха и намазана обилно с олио тава и отново оставяме да втаса (да се напълни тавата).

След като са втасали хлебчетата в средата на всяко едно правим малко хиксче с остър нож, мажем ги с жълтъка (който отделихме по- рано) и във всяко хиксче с помощта на малка лъжичка слагаме от слънчогледовите семки.

Печем в слаба фурна за около 15 мин. след това увеличаваме на около 180 градуса до готовност. В зависимост от фурната преценете колко време и на какви градуси да печете. Хлебчетата са меки отвътре като памук. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар