Начин на приготвяне
В дълбока купа чукваме яйцата (отделяме 1 жълтък за намазване) и ги разбиваме със солта, след това прибавяме водата, маята, олиото и оцета и хубаво разбъркваме да се разтвори напълно маята.
Към получената смес прибавяме лененото и маковото семе и черния кимион, отново разбъркваме и постепенно добавяме брашно до получаването на меко и леко лепкаво тесто. Оставяме тестото да втаса за около 30 мин., след което го оформяме на малки топчета, които нареждаме в суха и намазана обилно с олио тава и отново оставяме да втаса (да се напълни тавата).
След като са втасали хлебчетата в средата на всяко едно правим малко хиксче с остър нож, мажем ги с жълтъка (който отделихме по- рано) и във всяко хиксче с помощта на малка лъжичка слагаме от слънчогледовите семки.
Печем в слаба фурна за около 15 мин. след това увеличаваме на около 180 градуса до готовност. В зависимост от фурната преценете колко време и на какви градуси да печете. Хлебчетата са меки отвътре като памук. Да ви е сладко!