Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Туршия без аспирин

Туршия без аспирин

ДаниДани
Новак
3323426
Туршия без аспирин
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
"Чудно хрупкава и вкусна трушия без аспирин"

Необходими Продукти

  • камби
  • карфиол
  • моркови
  • целина
  • зелени домати
  • лук
  • чесън
  • оцет
  • сол
  • захар
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • бахар
  • синапено семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството и вида на продуктите е по желание и предпочитание. Купувам произволно зеленчуците и колкото излезе - толкова.

Всички зеленчуци се измиват, почистват и нарязват. Лука нарязвам на тънки полумесеци. Ползвам компотени буркани или на винт, но от тези, които са поне 680 мл. До ръба в долната част на бурканите наливам оцет, след което ги пълня с нарязаните зеленчуци.

Когато подготвените зеленчуци свършат и бурканите са пълни, доливам вода догоре. В тенджера на печката изливам течността от бурканите, като придържам, за да не изпаднат сухите съставки. Добавям още малко вода, за да се компенсира загубата на течност при преливането.

Включвам котлона да загрява. Слагам толкова лъжици сол, колкото са бурканите. Принципно захарта е толкова колкото и солта. В моето семейство не се харесват много туршиите, в които захарта се усеща осезаемо и затова аз слагам захар наполовина, дори по-малко отколкото е солта, но всеки да сложи според предпочитанието.

Добавям дафинов лист, черен пипер, бахар, синапено семе. Като заври хубаво саламурата изливам върху зеленчуците. Слагам капачките на бурканите и около 10 мин. оставям зеленчуците да се затоплят. След което връщам саламурата в тенджерата и завира още веднъж, като през това време бурканите отново са с поставени капачки, за да се запази максимално топлината.

След повторното завиране, заливам с врялата саламура зеленчуците и запечатвам веднага. Обръщам бурканите и след като изстинат ги прибирам. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Само по една лъжица сол ли се слага на буркан? Благодаря ви!
09.11.2024 17:45
Анонимен
Анонимен
Сега я правя, но не разбрах къде се прибират?
09.11.2024 05:40
2
Анонимен
Анонимен
В килера,или където е ракийката!
22.11.2024 16:55
Анонимен
Анонимен
Супер е!
14.11.2024 04:23
Анонимен
Анонимен
Разкошна стана, благодаря от сърце!
14.11.2024 04:23
Анонимен
Анонимен
Ne omekvat li zelenhucite
19.10.2022 19:27
1
Ваня Адърска
Ваня Адърска
Много приятна туршийка, благодаря за рецептата!
11.12.2019 19:40
Дани
Дани
А къде са моите снимки? Защо ги няма?
16.05.2018 16:07