Начин на приготвяне
Разтваряме маята в хладка вода. Прибавяме захарта и солта. Разбъркваме добре и оставяме да почине за 5 минути.
Към сместа добавяме олио, чубрица и сушения риган.
Пресяваме брашното и го прибавяме към сместа. Омесваме добре, докато получим меко тесто, което да не лепне. Оставяме да втаса за около 1 час.
Продуктите за плънката се нарязват на дребни кубчета и се разбъркват с лютеницата.
С намаслени ръце оформяме продълговати парчета от тестото. Слагаме от плънката по дължина и навиваме във вид на кифличка.
Подреждаме готовите кифлички в тава, покрита с хартия за печене и поръсваме със сусам. Оставяме да бухнат за около 10 минути.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.