Портокалова баклава

Ro ZiRo Zi
Новак
33
171
85
139
22/09/2016
"Уникално вкусна баклава с нежен портокалов аромат"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции15 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 621
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кори за баклава - 1 пакет
  • масло - 250 г
  • портокалова кора - на 1
  • орехи - 250 г смлени
  • за сиропа:
  • захар - 1 кг
  • вода - 1200 мл
  • портокалов сок - от 2 портокала накрая
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиропът се вари, докато се сгъсти,

Нареждат се половината кори, между всяка се поръсва с разтопено маслo, слагат се орехите и портокаловата кора.

Нареждат се и останалите кори, баклавата се нарязва.

Залива сe с останалото масло и се пече на 170° за около 1 час. Накрая се залива с вече студения сироп.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар