Пирог

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
439
3k
715
2k
2
23/09/2016
"След този ароматен пирог с богата плънка, няма да погледнете обикновените баници, обещаваме ви "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 507
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете меко тесто, покрийте с кърпа и оставете да втаса.

Пригответе плънката, като запържите каймата, колбаса, нарязания на дребно лук и чесън. Добавете настърганите домати и овкусете с подправките. Оставете да къкри на тих огън докато леко се сгъсти.

Втасалото тесто премесете отново, разделете на осем равни части, оформете на топчета всяко разточете с големината на тавата в която ще оформяте пирога. Когато всички кори са разточени, започнете да оформяте пирога.

На дъното на намаслена тава поставете една кора, поръсете с олио, сложете няколко лъжици от каймата, подредете тук-там гъби нарязани на филийки и поръсете с кашкавал, покрийте с втората кора.

Повторете тази процедура с останалите кори. Най-отгоре покрийте само с кора, подпъхнете крайщата, поръсете с олио и намажете с разбит жълтък. Печете пирога на 190 градуса за 40-45 минути.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар