Комбиниран тутманик

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
24/09/2016
"Най-вкусният тутманик е онзи, който любим човек ви е приготвил и поднесъл в леглото, от нас да го знаете "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 976
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Тутманик

Начин на приготвяне

Оставете тестото да се отпусне. Разделете го на 4 части. Разточете първата и намажете с олио. Поръсете с нарязаните на кубчета - кашкавал, салам, маслини и подправки по ваш вкус. Завийте на руло. Така направете още една част от тестото. Усучете всяко руло и ги оплетете. Поставете ги в намаслена тава.

По същия начин направете и останалите две топки тесто, като плънката е от задушен спанак, сирене и магданоз. Сложете и него при другото руло. Оставете да втаса и печете на 200 градуса около 35-40 минути.

През това време счукайте пресния чесън и към него добавете маслото. Малко преди да извадите тутманика, го намажете с чесновото масло.

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар