Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Усукан тутманик със сирене

Усукан тутманик със сирене

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
16
"Въртите, сучете, но второ парче от този тутманик няма да получите"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 3 бр. (един е за намазване)
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 пакетче суха
  • брашно - 600 - 700 г
  • масло - 100 г
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата. Добавят се захар и сол и отново се разбъркват, докато се разтопят. След това се добавят киселото мляко и олиото.

Накрая се добавя и прясното мляко. Разбъркват се добре. Маята се смесва с брашното и се добавя постепенно. Омесва се меко тесто. Оставя се да втаса около 40 мин.

После тестото се разделя на 4 равни части, всяка от които се разточва на кора. В подходяща тава се слага едната кора, намазва се с разтопено масло, поръсва се със сирене и се слага втора кора върху нея.

Повтаря се процедурата, докато се изчерпат корите. Последната не се намазва с масло. После се реже на 4 равни ивици, всяка от които се усуква и се нареждат в подходяща тава за печене.

Оставят се да втасат още 30 минути. След това се намазват с разбито яйце и се пече във фурна на 180 градуса.

Вашият тутманик е готов! Поднесете с чаша айрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя
Петя
Колкото по-усукан ,толкова по-добре :) Получачат се "конци".
22.03.2018 22:06
1