Хрупкави тиквички с кашкавал

05/10/2018
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Хрупкави тиквички без пържене? Мисията е не само възможна, но и изключително вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
100 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо248 901
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена100

Необходими Съставки

  • тиквички - 6 - 7 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • универсална подправка - с корнфлейкс или галета
  • брашно - 50 г
  • сол
  • чесън - сух
  • черен пипер
  • За соса
  • патладжани - 2 бр.
  • цедено кисело мляко - 1/2 кофичка
  • заквасена сметана
  • чесън
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Тиквичките ги измих, нарязах на жулиенчета и подсуших. Разбих 4 яйца в дълбока чиния, в друга смесих универсална панировка с корнфлейкс, сух чесън, черен пипер, сол, брашно и настъргах на ситната част на рендето кашкавал.

Разбърках сместа добре и започна едно пляскане - яйце, смес и нареждане в тавичка с хартия за печене. Да предупредя - не е за нервни домакини. Изисква време и търпение, но стават много хрупкави! Пекох на загрята на макс фурна до зачервяване.

Разядката по средата е приготвена от опушен патладжан или така наречения Али Назик.

2 средно големи патладжана изпекох на котлона, като ги въртях от всички страни. От печенето започват да се опушват и придобиват невероятен аромат.

Ако патладжаните са ви много дебели, може да ги надупчите тук-там. След като се изпекат от всички страни се задушават в тенджерка, след което можете лесно да ги обелите. Цялата горчилка пада с люспата.

Накълцвате ги много на ситно, добавяте цедено мляко. Аз в случая имах заквасена сметана и половин кофичка кисело мляко. Добавих още сол, чесън и зехтин. Всичко това се обърква и се хапва с голяма наслада.подобни рецепти тук

5 18
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Митко
Митко
28.06.2017 20:23
Станаха страхотни!
1
0
камито70
камито70
06.05.2017 21:32
Здравейте . Само едно допълнение , ако може . Първо овалвайте тиквичките в брашно и ги изтръскайте хубаво и после в яйцето . Така ще се захване повече яйце и съответно повече панировка . Рецептата е супер . Почти не отстъпва по вкус на пържените .
3
1
Анелия Цонева
Направо ми потекоха лигите, жалко че не е сезона на тиквичките. Но вида панировка ще я използвам за друго. Все пак е мечтата на всяка домакиня - хрупкаво без пържене.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв