Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Каши»Бабина пилешка каша с ронена чубрица

Бабина пилешка каша с ронена чубрица

Бабина пилешка каша с ронена чубрица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Гозбите на баба винаги са най-вкусни!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г бяло
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - ронена
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода, прецежда се бульонът, а месото се оставя в чиния.

Загрява се в тенджерка олио, сипва се брашното, разбърква се, прибавяме и червения пипер. Разбърква се добре, да не загори.

Сипва се по малко от пилешкия бульон до нужната гъстота. Овкусява се кашичката със сол на вкус.

Бялото месо от пилето се накъсва на конци и се връща в тенджерката. Накрая се прибавя и натрошено сирене. Оставя се да къкри на тих огън за 5-10 минути и бабината каша е готова.

Сервира се поръсена с ронена чубрица.

При баба винаги е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: