Прясно зеле на фурна

04/10/2016
"През есента зелките са в изобилие, затова не му мислете, ами гответе и хапвайте "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 723
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства от външните листа и кочана, нарязва се на ивички. В тенджера се загрява олиото, сипва се лукът и се разбърква за кратко на умерен огън, докато леко се зачерви.

Прибавя се нарязан на ситно чесън, нарязаното зеле на ивици и се бърка докато обемът му спадне.

Добавят се нарязаните и обелени домати, червеният пипер, разбърква се и наливаме една чаша гореща вода. Оставя се да поври за 5 минути.

Прехвърля се в тавичка и печем на умерена фурна. 170 градуса за 50-60 минути, докато течността изври и остане на мазнина.

Прясното зеле на фурна се сервира поръсено с пресен магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар