Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Прясно зеле на фурна

Прясно зеле на фурна

Прясно зеле на фурна2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"През есента зелките са в изобилие, затова не му мислете, ами гответе и хапвайте"

Необходими Продукти

  • олио - 50 мл
  • зеле - 1.5 кг прясно
  • лук - 2 глави
  • домати - 500 г консерва
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • сол - на вкус
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства от външните листа и кочана, нарязва се на ивички. В тенджера се загрява олиото, сипва се лукът и се разбърква за кратко на умерен огън, докато леко се зачерви.

Прибавя се нарязан на ситно чесън, нарязаното зеле на ивици и се бърка докато обемът му спадне.

Добавят се нарязаните и обелени домати, червеният пипер, разбърква се и наливаме една чаша гореща вода. Оставя се да поври за 5 минути.

Прехвърля се в тавичка и печем на умерена фурна. 170 градуса за 50-60 минути, докато течността изври и остане на мазнина.

Прясното зеле на фурна се сервира поръсено с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: