Закуски Охлювчета

VeselinaVeselinaГотвач263562593
06/10/2016
"Ароматът на току що изпечени охлювчета за закуска ни събуди Да идваме ли?"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 569
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - 900 г
  • мая - 1 кубче за хляб
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 250 г
  • вода - 2 ч.ч.
  • яйце - 1 бр. за намазване
  • олио - за намазване на тавата
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Правим кладенче по средата си слагаме 1 ч.л. сол и олиото. Затопляме водата и в нея слагаме маята и захарта. Прибавяме и 2-3 щипки брашно. Оставяме да шупне маята.

После добавяме и нея в кладенчето. Замесваме се тестото. Оставяме го да втаса за 50 минути, като сме го покрили. Посипваме леко масата с брашното и разточваме правоъгълен лист с дебелина 1.5 см.

В купичка си разбиваме 3 бр. яйца с вилица. Натрошаваме си сиренето и слагаме и него вътре. Разбъркваме яйцата и сиренето.

Върху кората мажем със сместа от сирене и яйца. Нанасяме сирено-яйчената смес. Навива се на руло. Голямото руло се реже на парчета с равна големина.

Намазваме тава с олио и посипваме с брашно. Нареждаме рулата едно до друго с много малко разстояние. Оставяме да втасат охлювите за 40 мин. След като втасат, ги мажем с разбито яйце.

Печем на 200 градуса в загрята фурна.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар