Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Наденички в доматен сос

Наденички в доматен сос

Наденички в доматен сос
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Така, така - вкусни наденички със сос, който след това да се отопите с хляб"

Необходими Продукти

  • наденица - 600 г
  • домати - 10 бр. (може и буркан белени домати)
  • лук - 1 бр.
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • захар - 1 к.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите е хубаво да са презрели, за да са сладки и да се белят лесно. Ако не са, ги полейте с вряла вода и обелете. Нарежете ги на ситно, лука нарежете на дребни парченца.

В тенджера запържете лука и сипете доматите да увират, поръсете със чубрица и черен пипер.

Чесъна нарежете на ситно и прибавете със щипка захар.

В тиган с малко мазнина изпържете за кратко наденицата, като я цепвате на няколко места.

Прибавете наденицата в доматения сос и когато се сгъсти, изключете котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: