Туршия за бърза консумация

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач202603742
09/10/2018
"И докато чакате туршията да стане, сега е моментът да опитате тази уникално вкусна и бърза домашна туршийка за бърза консумация "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 362
  • Преглеждания за месеца1006
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват добре. Карфиолът се разделя на розички, камбите се разрязват на четири и се изчистват, морковите се обелват и нарязват на кръгчета, лукът се обелва и нарязва на едри парчета, целината се нарязва на едро.

Приготвя се марината в следното съотношение: На един литър вода се слагат 40 г морска сол, 5 с.л. винен оцет, 2 с.л. захар и 10 зърна черен пипер.

Маринатата се възвира и оставя да изстине. В буркани омния се редят плътно зеленчуците като най-отгоре се слагат 2-3 листа от вишна.

Заливат се с маринатата до ръба /след няколко часа тя ще спадне/ и се поставя капачка без да се запечатва. Оставя се на хладно. След 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар