Свински гърди с картофи

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
09/10/2016
"Заложете на класиката - ароматна мръвка с картофи "
Приготвяне15 мин.
Готвене75 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 651
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свински гърди - 1 кг цяло парче с кост
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л пушен
  • червен пипер - 1 щипка лют
  • соев сос - 1 с.л
  • чесън - 1силидка
  • ракия - 1 с.л
  • за картофите
  • картофи - 6 бр. едри
  • лук - 2 глави кромид
  • червен пипер - 1 ч.л пушен
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - 1 щипка
  • розмарин - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л
  • бульон - 200 мл зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте картофите и лука. Нарежете ги на едри полумесеци. Сложете ги в тава, полейте със зехтина, поръсете с мащерка, сол, черен и червен пипер, накълцан розмарин и разбъркайте. Сипете бульона.

Намажете парчето месо със смес от соевия сос, подправките, зехтина, ракията и скълцания чесън. Натъркайте с ръце добре сместа върху месото и го поставете в тавата при картофите.

Завийте тавата с алуминиево фолио и сложете в загрята фурна на 180градуса за 1 час.

Извадете тавата, махнете фолиото и върнете пак във фурната до получаване на приятен загар по месото и картофите за около 15 мин. Сервирайте месото нарязано.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#183834
бързо,лесно и вкусно
2
0