Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад с моркови и канела

Мармалад с моркови и канела

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Мармалад с моркови и канела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.

Необходими Продукти

  • мoркови - 1 кг
  • захар - 1 кг
  • глюкоза - 1/2 ч.ч., може и мед
  • лимони - 2 - 3 с.л. прясно изцеден сок
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - 1 пръчка
  • карамфил - 4 - 5 цели зърна
  • вода - 1 ч.ч + още малко при нужда
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете всички моркови на ренде и ги изсипете в предварително загряния сироп от водата и захарта. Добавете канелата, карамфилчетата и оставете да поври за няколко минути.

Добавете глюкозата или меда и варете, докато се сгъсти хубаво. Не е нужно прекалено варене, защото захаросването става бързо.

Щом махнете мармалада от моркови от котлона, добавете ванилията и лимоновия сок. Още горещ разсипете мармалада в затоплени и сухи бурканчета, като отстраните канелата и карамфила.

Обръщайте бурканчетата надолу с капачките, а щом изстинат, ги съхранявайте на хладно и тъмно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя
Петя
И за колко бурканчета е това количество?
19.07.2013 15:09