Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова торта»Торта с орехи, ванилов крем, стафиди и кафе

Торта с орехи, ванилов крем, стафиди и кафе

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Торта с орехи, ванилов крем, стафиди и кафе
Снимка: Veselina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Не може да си отрежете само едно парче от тази торта, наистина не можете"

Необходими Продукти

  • бисквити - 350 г
  • еспресо - 1 ч.ч
  • стафиди - 1 ч.ч. тъмни
  • нишесте - 1 пакет ванилия
  • орехи - 1 ч.ч
  • стафиди - 2/3 ч.ч тъмни
  • захар - 120 г
  • вода - 100 мл
  • прясно мляко - 800 мл
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме кафе еспресо на машина. Нужно ни е 1 ч.ч сварено кафе. Разтваряме в 100 мл. вода пакет нишесте ванилия. Слагаме прясното мляко в тенджера да заври заедно със захарта и ванилията. Разбъркваме.

След като почне да ври на тънка струйка изливаме разтвореното нишесте ванилия във водата и бъркаме интензивно до получаване на желана гъстота, но не прекалено, защото допълнително ще се сгъсти след дърпането от котлона. След като кремът е готов изсипваме 2 черпака на дъното на малка тава или съд за торти.

Хубаво разпределяме и заглаждаме крема. После всяка бисквита потапяме в свареното кафе еспресо. Редим тънък ред крем, после бисквити. Смиламе орехите.

Върху бисквитите слагаме смлени орехи и тъмни стафиди. Пак крем и накрая потопени в кафе бисквити и пак крем ванилия. Поръсваме най-накрая смлени орехи. Слагаме тортата в хладилника да се стегне. Режем я на малки правоъгълници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: