Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Свинско с боб, яйца и кашкавал в гювече

Свинско с боб, яйца и кашкавал в гювече

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свинско с боб, яйца и кашкавал в гювече
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Трудно ни е да повярваме, че толкова вкус се крие под капака на този скромен гювеч"

Необходими Продукти

  • свинско - 500 г
  • боб - 150 г
  • лук - 2 стръка
  • чушки - 2 бр., червени
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • джоджен
  • магданоз
  • сол
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета. Запържете го в малко олио.

Добавете лука и чушките, нарязани на ситно.

След като лукът смени цвета си, добавете пюрето, брашното, червения пипер и налейте вода.

Прибавете сварения боб и оставете ястието да поври около 25-30 минути или до омекване на месото.

Прибавете нарязан магданоз и разпределете сместа в гювечета. Настържете кашкавала и направете вдлъбнатина.

Чукнете по едно яйце и затворете с капачетата.

Сложете гювечетата във фурната на 200 градуса за десетина минути.

Свинското с боб, яйца и кашкавал в гювече е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много интересно! Не бях комбинирала яйца с боб!
10.10.2016 20:31
1
1
Покажи всички подкоментари