Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с гъби и топено сирене

Свински пържоли с гъби и топено сирене

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Неостаряваща класика, която често присъства на трапезата ни"

Необходими Продукти

  • свинско - 1 кг пържоли
  • гъби - 500 г пресни
  • топено сирене - 200 г
  • сметана - 200 г готварска
  • лук - 2 глави
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите, ако има нужда начукайте с дървено чукче. Овкусете с подправките (сол, черен пипер, червен пипер, кимион и чубрица) и оставете настрана, за да ги поемат.

През това време нарежете гъбите на полумесеци, а лука на кубчета.

В намазнено йенско стъкло се редят първо свинските пържоли, след това топеното сирене, лукът и гъбите. Редите и следващия ред така, докато свършат продуктите.

Заливате със сметана и слагате в предварително загрята фурна за 1ч. и 30мин. на 250 градуса.

По желание гарнирате с варен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Водата от суровите гъби плюс сметаната, то си става чорба.
30.12.2023 15:38
1
Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Стана вкусно не е като едно време на баба ми, но е вкусно .
30.12.2023 03:09
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Е от тази снимка направо ми се отядоха такива пържоли. Язък за хубавата рецепта с този бъркоч, който е показан...
13.04.2017 21:33
9
5