Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра, наденица и кисело зеле в гювеч

Свински ребра, наденица и кисело зеле в гювеч

Свински ребра, наденица и кисело зеле в гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
5
"Свинско със зеле - причина номер 1 да очакваме зимата с нетърпение"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г ребра
  • наденица - 1 бр. прясна
  • кисело зеле - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • мас - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зелева чорба - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра се нарязват на парчета и поръсват със сол и черен пипер. Киселото зеле се нарязва на ленти.

В глинен съд се поставя на дъното ред кисело зеле, върху него ребра и кръгчета от наденицата, отново редим кисело зеле и ребра. Завършваме със зеле.

Залива се с топла вода и зелев сок. Добавя се червеният пипер и мазнината. Може да поставите и една люта чушка за пикантен вкус. Затваря се с капак.

Печем в студена фурна за 2 часа на умерена фурна до готовност на месото и зелето.

Уникално вкусно с домашна гозба :)

Свинските ребра, наденица и кисело зеле в гювеч се поднасят топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: