Ябълков кекс с орехи и карамел

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
21/12/2019
"Изключително вкусен кекс с най-ароматните дарове на есента - рецепта за приятели "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 839
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата на пяна. Добавете захарта и продължете да разбивате. Налейте водата и олиото. Накрая прибавете пресятото брашно и бакпулвера. Обелете, почистете и нарежете ябълките на малки кубчета.

Прибавете ги към сместа и разбъркайте добре. Изсипете в намаслена и поръсена с брашно форма. Печете на 180 градуса около 40 минути. Извадете от фурната, оставете малко да се охлади и обърнете върху поднос.

За топинга сложете захарта и 1 ч.л. студена вода да се карамелизира. Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета, а орехите нарежете на едро.

След като захарта придобие карамелен цвят, прибавете ябълките и след 3-4 минути, добавете затоплената сметана. Бъркайте докато се разтвори и леко се сгъсти.

Свалете от котлона и оставете да се охлади. Разпределете карамелизираните ябълки върху кекса, поръсете с орехи и полейте с карамеления сос.

Ябълковият кекс с орехи и карамел е готов.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар