Печени яйца по турски

Monika IvanovaMonika IvanovaМастър Шеф43910643725
17/10/2016
"Вкусно ястие, което дори новаците в кухнята лесно ще приготвят "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 139
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно, чушките на дълги ивици и се запържват до омекване. След това добавяте обеления и нарязан на кубчета домат, а след около 2 минути и нарязания на дребно спанак.

Оставяте на котлона още една минута, след което прехвърляте в малка тенджерка или йенски съд покрит с хартия за печене. Изсипете зеленчуците вътре притиснете хубаво с лъжица, за да се заравни.

Натиснете с лъжицата на две места, така че да станат дупки, в които чукнете двете яйца. Слагате ястието във фурна за около 5-7 минути (зависи колко твърди искате да бъдат яйцата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар