Печени яйца по турски

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
441
1064
372
5
07/01/2020
"Вкусно ястие, което дори новаците в кухнята лесно ще приготвят "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 911
  • Преглеждания за месеца2093
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно, чушките на дълги ивици и се запържват до омекване. След това добавяте обеления и нарязан на кубчета домат, а след около 2 минути и нарязания на дребно спанак.

Оставяте на котлона още една минута, след което прехвърляте в малка тенджерка или йенски съд, покрит с хартия за печене. Изсипете зеленчуците вътре притиснете хубаво с лъжица, за да се заравни.

Натиснете с лъжицата на две места, така че да станат дупки, в които чукнете двете яйца.

Слагате миш маша във фурна за около 5-7 минути (зависи колко твърди искате да бъдат яйцата).

Печените яйца по турски са много вкусни!

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар