Пиле в сметанов гъбен сос

Krisi_MilchevaKrisi_Milcheva
Новак
5
5
07/01/2020
"Любимата ни рецепта за пиле, която споделяме само с вас, защото сте ни приятели "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 406
  • Преглеждания за месеца411
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото месо. Ако са пилешки гърди, ги филетираме. Поръсваме от двете страни със сол и черен пипер и нареждаме в тава.

Върху всяко филенце слагаме по малко масло. Нареждаме кръгчета топено сирене, отгоре подреждаме нарязаните на шайби моркови и лука, нарязан на полумесеци, както и гъбите и чесъна.

Продукти може да се сложат и отстрани между филенцата. Добавяме вода на половина на съда за печене и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180- 200 градуса.

След като поизври част от водата и се запекат филенцата, се добавя сметаната и се оставя на тих огън до сгъстяване. Сметановият сос трябва да е гъстичък.

Пилето в сметанов гъбен сос е невероятно в комбинация с чаша бяло вино!

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар