Най-вкусната джолан чорба

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120485
21/10/2017
"Топ рецепта за ценители! Топла, вкусна и ароматна чорба, която ще ви накара да забравите за шкембето!"
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо153 261
  • Преглеждания за месеца972
  • Преглеждания за седмицата44
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете джолана и го сложете в тенджера под налягане, сипете вода до максимума на тенджерата, подправете със сол и пипер и затворете тенджерата.

Поставете на котлона и включете на максимална температура, оставете да заври и да индикира, след това намалете на средна температура и оставете месото да се вари за 1 час.

Когато месото е готово, изкарайте налягането на тенджерата внимателно и я отворете, Извадете месото, прецедете бульона и го оставете настрани. Охладете малко месото и обезкостете, накъсайте или нарежете на малки парчета, за час варене месото трябва да е перфектно сварено и само да пада от кокала.

Сложете в тенджера прясното мляко и загрейте на котлона. На другия котлона сложете тиган, поставете маслото и олиото и загрейте, сложете червения пипер и го запържете за няколко секунди.Сипете два три черпака от отделения бульон на месото и разбъркайте.

Щом млякото кипне изсипете запържения пипер. Разбъркайте и долейте около 2 литра от бульона. Сложете в тенджерата и накъсаното на парчета месо, разбъркайте, подправете със сол и черен пипер и гответе 10 мин. Махнете джолан чорбата от котлона.

В купичка сложете оцета, подправете със сол и черен пипер. Почистете и накълцайте чесъна, сложете го при оцета и добавете лют пипер на люспи.

Поднесете чорбата в дълбока чиния или купичка и подправете с лъжичка от пикантната смес.

Рейтинг

5 15
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
iramdeibg
iramdeibg
06.04.2019 15:57
Току що я сготвих ,невероятна е . Много харесвам Шкембе чорба но хапвам само бульона ,шкембето го избутвам на страни (не ми харесва). Но тази рецепта е за хора като мен . С две леви ръце , защото не мога две яйца да сваря аз ги варя но те не омекват , чорбичката е невероятно вкусна .БЛАГОДАРЯ ВИ
1
0
стефан
стефан
21.10.2016 16:05
Рецептата е супер! Днес я сготвих стана много вкусна даже и жената дето не хапва шкембе чорба, с Джолана и хареса! Благодарности на София Рибагина!
15
3
Сия Рибагина
Сия Рибагина
21.10.2016 16:34
Аз ви благодаря, Стефан, радвам се, че се е харесала на вас и семейството ви :)
Поздрави!
15
2
Hristo Tomov
Hristo Tomov
19.10.2016 20:01
При варенето можете да добавите един морков,парче целина,картоф!По този начин ще овкусите чорбата,след като извадите месото пасирайте до гладкост,като по този начин ще уплътните чорбата!
19
14
Сия Рибагина
Сия Рибагина
21.10.2016 16:37
Следващия път ще импровизирам повече, предпочетох този вариант, за да предложа заместител на шкембето, което много хора не харесват.
Поздрави!
13
5