Начин на приготвяне
Нарежете дреболиите и ги запържете. Добавете лука и моркова, нарязани на ситно. Прибавете ориза и след като смени цвета си, налейте вода - около 1 ч.ч.
Прибавете подправките и оставете плънката да се готви около десетина минути или докато оризът поеме водата.
Измийте, почистете и осолете пуйката. Напълнете я с приготвената смес и зашийте отвора - сложете от плънката и под кожата на пуйката. В тиган запържете лука и моркова. Добавете каймата и след като се запържи, прибавете ориза и накрая доматеното пюре.
Добавете подправките, разбъркайте добре и свалете от котлона. Отделете по-големите листа от зелката и направете сармите.
Останалото зеле нарежете на ситно. Към него добавете олио и червен пипер. Разбъркайте добре и го изсипете в тавичка.
Върху него поставете пуйката и я намажете със смес от олио и червен пипер. Отстрани подредете сармите и налейте вода около 1.5 ч.ч.
Завийте с фолио и печете на 180 градуса около 3 часа и 30 минути. Накрая свалете фолиото и допечете за още 30 минути. Печената пуйка е готова.
Пълнената пуйка върху зеле и сарми е супер вкусна.