Персийска мусака

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
22/12/2019
"Интересна мусака без картофи, но с ароматна заливка, която ще ви накара да си поискате поне още една порция "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 385
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филията хляб в прясното мляко за няколко секунди, извадете и изстискайте, за да отцедите.

Сложете киснатата филия в купа, добавете каймата, жълтъците, нарязаните гъби и нарязаните на ситно кренвирши. Подправете със сол и черен пипер, омесете добре.

Намажете тава с малко олио и сложете сместа в тавата. Сипете 2 ч.ч вода или бульон, така че сместа да се получи като каша. Нарежете топеното сирене на тънки парчета и подредете отгоре.

Сложете в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути докато цялата течност изври.

Разбийте белтъците на сняг, извадете мусаката от фурната, разпределете белтъците върху мусаката, настържете кашкавала и обилно поръсете отгоре.

Върнете във фурната на същата температура до златист цвят.

Рецептата за Персийската мусака е адаптирана от кухнята на Бени.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар